COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Timpul s-a oprit în loc la Izbiște: Condițiile grele în care activează medicii

Timpul s-a oprit în loc la Izbiște: Condițiile grele în care activează medicii

Peste trei mii de locuitori din satul Izbişte, raionul Criuleni, au la dispoziţie un punct medical aflat într-o stare deplorabilă. 50 de pacienţi trec zilnic pragul punctului medical care are pereţii crăpați, toaleta în curte, şi un lighean pe post de lavoar. Un medic şi 4 asistente lucrează la Izbişte.

Aliona Verlan e medic de familie la Izbişte de aproape nouă ani. Iniţial punctul medical era în clădirea grădiniţei din localitate, scrie publika.md.

''Satul este foarte mare se nasc mulţi copii, era nevoie să eliberăm clădirea ca să se deschidă alte grupe. Şi aici am fost amplasaţi temporar, iar în cel mult un an de zile urma să ne mutăm în clădirea nouă. sînt unicul medic la două sate acum", spune medicul de familie.


Condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea personalul medical sînt dificile.

''Aici condiţiile nu sînt nici pe aproape de cele normale. Iarna este frig tare, ne încălzim la soba care o avem. Iar infirmiera dimineaţa vine cu trei ore mai devreme ca să facă focul'', spune Aliona Verlan.

Sătenii şi-ar dori un punct medical curat şi dotat cu cele necesare.

Primarul Ion Plămădeală spune că a început renovarea fostului sediu al punctului medical, dar are nevoie de peste patru de milioane de lei:

''Pînă la moment s-au valorificat şi s-au făcut lucrări de un milion şi 300 de mii. Cei 400 de mii din cei 500 de mii alocaţi de Consiliul Raional vor fi valorificaţi pînă în toamnă. Anul acesta am depus un demers la CNAM.''

Am sunat la purtătorul de cuvînt al CNAM, Silvia Munteanu, pentru a ne spune dacă aceşti bani vor fi alocaţi.

Aceasta ne-a redirecţionat la un comunicat de pe site-ul instituţiei în care se precizează că în această perioadă, toate fondurile CNAM sînt redirecţionate spre proiecte ce vizează lupta cu pandemia de COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load