COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Suma impunătoare cheltuită de angajații Ministerului Educației pentru o vizită de lucru în Japonia

Suma impunătoare cheltuită de angajații Ministerului Educației pentru o vizită de lucru în Japonia

Cea mai scumpă deplasare a angajaților Ministerului Educației Culturii și Cercetării (MECC) din ultimii aproximativ trei ani a costat bugetul de stat 212 730 de lei sau aproximativ 11 mii de euro.

Aceasta a fost făcută în Japonia, cu circa un an în urmă, de către ministra de atunci a Educației Monica Babuc și șefa Direcției politici în domeniul cercetării și inovării, Tatiana Moraru, arată un raport al deplasărilor efectuate de funcționarii MECC peste hotare, în perioada anilor 2017-2018 și în primele nouă luni ale anului 2019.

Deplasarea a durat în perioada 5-11 octombrie 2018. Potrivit reprezentanților MECC, fosta ministră și șefa de direcție au participat atunci la Conferința Internațională în Domeniul Științei din orașul japonez Kyoto. Potrivit raportului ministerului, aceasta a fost cea mai costisitoare deplasare a angajaților instituției, în perioada sus-menționată.


Potrivit datelor de la minister, pentru deplasarea Monicăi Babuc în Japonia statul a achitat 158 466 de lei (sau circa opt mii de euro), iar pentru deplasarea Tatianei Moraru – 54 264 de lei (sau aproximativ 2 800 de euro).

Cea mai scumpă deplasare achitată din bugetul de stat a angajaților MECC de la începutul acestui an a fost făcută acum o lună, la Bruxelles, Belgia, de către Olga Duhlicher, consultantă în cadrul Direcției politici în domeniul cercetării și inovării. Deplasarea a durat aproximativ patru zile (23-27 septembrie) și a costat 25 070 de lei (sau 1300 de euro).

Cele mai puțin costisitoare deplasări ale angajaților MECC în ultimii ani au fost cele făcute la Iași, România, care au costat bugetul de stat cîteva sute de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load