Sistemul e-Integritate: au fost procesate circa 27 000 de cereri de eliberare a semnăturilor electronice

Sistemul e-Integritate: au fost procesate circa 27 000 de cereri de eliberare a semnăturilor electronice

Aproape 70 000 de funcționari publici urmează să depună, on-line, declarațiile de avere și interese în cadrul sistemului e-Integritate.


Potrivit datelor Centrului de Telecomunicații Speciale (CTS), deja au fost procesate în jur de 27 000 cereri de eliberare a semnăturii electronice subiecților declarării. 


În conformitate cu legea privind declararea averii și a intereselor personale, începînd cu 1 ianuarie 2018, subiecții declarării vor fi obligați să-și depună declarațiile exclusiv în formă electronică, prin intermediul serviciului electronic disponibil pe pagina web oficială a Autorității Naționale de Integritate. 


„La moment au fost procesate în jur de 27 000 cereri de eliberare a semnăturii electronice subiecților declarării. Acestea sînt procesate odată ce vin din partea instituției solicitante”, a precizat Svetlana Mihai-Morărescu, șef al secției comerciale din cadrul CTS (instituția responsabilă de eliberarea semnăturilor).


Potrivit oficialei, subiecții declarării nu achită pentru semnătura electronică, întrucît este vorba de o finanțare centralizată din bugetul de stat, iar prețul pentru o semnătură include doar cheltuielile operaționale.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load