Sinteza săptămînii 8-12 ianuarie (VIDEO)

Sinteza săptămînii 8-12 ianuarie (VIDEO)

În prima zi din această săptămînă, care a fost și a doua zi de Crăciun pe stil vechi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a anunțat că cinci minori au rămas blocați într-un lift, la etajul 7, în sectorul Botanica. Incidentul s-a produs la miezul nopții.


Totodată, compania care a livrat la o grădiniță hrișcă cu gîze a fost inclusă în lista agenților economici interziși pentru participare la licitații pînă în anul 2020.


Pe data de 9 ianuarie, ANRE a anunțat despre majorarea prețurilor la benzină și motorină cu aproximativ 60-70 de bani sau cu 4%.


Încă 13 poliţişti au fost trimişi în judecată în „cazul Brăguţa”.


În urma unor percheziții matinale, trei persoane care ocupă funcţii publice au fost reținute pe faptul depășirii atribuțiilor de serviciu, precum și pe faptul folosirii documentelor false.


O știre virală a fost și aceea că o moldoveancă a născut în Italia un copil cu harta Moldovei pe picior.


Miercuri, 10 ianuarie, cei șapte miniștri propuși de PD au depus jurămîntul de învestitură, decretele fiind semnate de Andrian Candu, care exercită interimatul funcției de președinte al țării.


Miniștrii numiți sînt lipsiți de legitimitatea cuvenită și vor intra în funcție cu prezumția vinovăției, astfel a reacționat șeful statului, Igor Dodon, la semnarea decretelor.


Judecătoria orășenească a Moscovei a menținut în vigoare mandatul de arest emis de o instanță inferioară pe numele liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Democraţii califică acţiunea drept şantaj politic făcut într-un an electoral.


În topul țărilor cu cele mai puternice paşapoarte, Republica Moldova a înregistrat o creștere cu 6 poziții, cetățenii noștri avînd posibilitatea să viziteze fără vize 110 ţări.


Totodată, în funcţia de preşedinte al Consiliul Superior al Procurorilor a fost ales procurorul Angela Motuzoc.


După ce legea antipropagandă a fost promulgată de către Andrian Candu, Ministerul rus de Externe a venit cu o reacție, menționînd că își rezervă dreptul luării unor măsuri de răspuns.


La jumătate de an de la condamnare, dosarul Șor încă nu a ajuns la Curtea de Apel.


O femeie din Chișinău a murit din cauza virusului A(H1N1).


Totodată, la sfîrzitul zilei de ieri, în capitală au avut loc două incendii. Unul a izbucnit în interiorul Hotelului Național, iar cel deal doilea la un restaurant din capitală, provocînd pagube mari.


Un avion de pe cursa Chișinău-Verona a fost nevoit să aterizeze pe Aeroportul din Chișinău la scurt timp după decolare, din cauza unor defecțiuni tehnice.


Importul produselor petroliere prin frontiera de est va fi extins pînă la 1 iulie 2018.


Incendiul de la un restaurant din sectorul Rîşcani al capitalei ar fi izbucnit din cauza unui cămin decorativ.


Motivul pentru care ex-premierul Filat nu este transferat la Lipcani este că acesta figurează într-un alt dosar penal.


Alexandru Spiridon a fost numit în funcția de selecționer al naționalei Moldovei. El l-a înlocuit pe Igor Dobrovolski, al cărui contract a expirat.


Administrația Institutului Mamei și Copilului a instituit o linie verde.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load