X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Facebook și Instagram vor opri accesul la știri în Canada

23 iun. 2023,, 08:00   Externe
2800 0

Meta Platforms Inc a transmis joi că va înceta accesul la știri pe Facebook și Instagram pentru toți utilizatorii din Canada, după ce parlamentul a aprobat o legislație menită să oblige giganții internetului să plătească editorii pentru știri.

Legislația, cunoscută sub numele de „Legea știrilor online”, a fost aprobată joi de camera superioară a Senatului și este de așteptat să fie adoptată oficial în curînd, transmite Noi.md cu referire la dcnews,ro,

„Astăzi, confirmăm că disponibilitatea știrilor va fi încheiată pe Facebook și Instagram pentru toți utilizatorii din Canada înainte ca Legea Știrilor Online să intre în vigoare”, a transmis compania într-un comunicat.

Legislația conturează reguli pentru a forța platforme precum Facebook și Google să negocieze oferte comerciale și să plătească editorii de știri pentru conținutul lor, o mișcare similară cu o lege inovatoare adoptată în Australia, în 2021.

Companiile de tehnologie din SUA au spus că propunerile sînt nesustenabile pentru afacerile lor.


La începutul acestei luni, premierul Justin Trudeau a declarat că Meta și Google folosesc „tactici de agresiune”, în timp ce militează împotriva legislației.

Google spune că legea este mai strictă decît cele promulgate în Australia și Europa și a propus amendamente „pentru a se alinia la normele internaționale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?