Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Sinteza CNA: Un avocat, cercetat pentru o mită, un arhitect-șef - pentru abuz

4 mar. 11:30   Societate
6074 0

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămîna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale.

Astfel, săptămîna trecută au fost efectuate mai multe percheziții în cadrul unor cauze penale. Este vorba despre un dosar de trafic de influență în care este vizat un avocat din Chișinău, care ar fi pretins de la o inculpată 15 mii de euro, dar și un dosar de abuz de serviciu în care sînt vizați arhitectul-șef al capitalei și un agent economic. Aceștia au ajuns în vizorul CNA după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren cu suprafața de 0,43 ha, cu o valoare de circa 22 000 000 de lei.

La moment, 10 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sînt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au inițiat 6 cauze penale noi.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de circa 1,4 milioane de lei, săptămîna trecută, în baza delegațiilor Direcției Generale Urmărire Penală a CNA. Printre acestea se numără o încăpere locativă și una nelocativă, dar și numerar, indisponibilizate într-un caz de corupere pasivă și corupere activă. Totodată, au fost emise 3 ordine de înghețare pe 18 bunuri, printre care apartamente, automobile și terenuri.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 14 de rapoarte de expertiză, săptămîna trecută. De asemenea, au fost finalizate 10 expertize criminalistice, iar în gestiunea direcției specializate se află alte 84 de expertize. În perioada menționată au fost organizate 4 instruiri anticorupție. CNA notifică inițierea a 3 analize operaționale, eliberarea a 144 caziere de integritate, recepționarea a 55 de apeluri la linia națională anticorupție și 1474 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?