COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șeful ANSP a vorbit despre redeschiderea gradinițelor și piscinelor

Șeful ANSP a vorbit despre redeschiderea gradinițelor și piscinelor

Subiectul redeschiderii gradinițelor, piscinelor și plasarea în carantină a moldovenilor reveniți din vacanțe a fost pus în discuție astăzi de Șeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul unui briefing.

Furtună a subliniat faptul că, deși Moldova și-a redeschis hotarele, sînt multe țări care nu permit accesul moldovenilor pe teritoriile lor. Totuși, dacă oamenii vor alege să își petreacă vacanța peste hotare, la întoarcere aceștia vor fi puși în carantină pentru 14 zile.

Cît despre piscine și grădinițe, șeful ANSP spune că acestea reprezintă un loc de unde am putea lua rapid noul coronavirus.


„Piscinele rămîn a fi un loc de risc. În primul rînd, acolo sînt garderobe, respectiv, în interior este riscul mare de a contracta infecția. În al doilea rînd, oamenii sînt dornici de a merge la mare, la soare. Din cauza restricțiilor însă, o mare parte dintre ei vor recurge la piscine. Astfel, se va depăși numărul maxim de persoane admisibile, se vor crea aglomerări. Acest lucru este valabil și pentru grădinițe. Înainte de redeschiderea lor, criteriile și indicatorii de bază vor fi în strînsă legătură cu situația epidemiologică”, a declarat Furtună.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load