COVID-19 în MOLDOVA

Școala de Arte „Alexei Stîrcea”, la 55 de ani de la fondare (VIDEO)

Școala de Arte „Alexei Stîrcea”, la 55 de ani de la fondare (VIDEO)

Școala de Arte „Alexei Stîrcea” împlinește astăzi 55 de ani de la fondare. Cu acest prilej, directorul instituției de învățămînt, Irina Bogataia, a venit cu un mesaj de felicitare adresat elevilor, învățătorilor, dar și părinților.

„Distinși dascăli, ne exprimăm profunda recunoștință pentru fiecare cliă dăruită procesului didactic, pentru performanțele obținute și valorile spirituale cultivate în sufletul discipolilior noștri. Vă adresăm cele mai sincere și calde urări de bine, sănătate și considerație pentru ceea ce sînteți, ce plăsmuiți zi de zi, pentru inspirația și talentul D-stră”, se arată în mesaj.

Şcoala îşi are începuturile din anul 1965 cînd a fost construită şcoala de muzică nr. 2 — clădire doar cu parter, fiind încălzită cu sobe, în care iniţial studiau doar 100 de elevi. După cîţiva ani s-a construit un nou local al şcolii, cel actual din strada Matei Millo 9/3.
Din 1989 şcoala poartă numele marelui compozitor, interpret, pedagog şi Artist Emerit al Republicii Moldova — Alexei Stîrcea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load