COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Scandal la o înmormîntare din Orhei (VIDEO)

Scandal la o înmormîntare din Orhei (VIDEO)

Scandal-monstru în timpul unei înmormîntări în satul Piatra, raionul Orhei. Preotul care oficia ceremonia funerară în cimitirul din localitate s-a certat ca la uşa cortului cu rudele răposatului.

Ecaterina Malcovschi, fiica bărbatului decedat, a publicat pe pagina ei de Facebook un video cu toată scena ruşinoasă în care oamenii îşi aruncau injurii unii în adresa altora. Ea povesteşte că în ultimele 46 de zile şi-a condus pe ultimul drum ambii părinţi. Ultimul care a plecat de lîngă ea şi familia lui a fost tatăl. Ceremonia de înmormîntare a fost transformată însă într-o situaţie revoltătoare, scrie publika.md.

Scandalul ar fi pornit după ce slujitorul bisericii din localitate ar fi refuzat să oficieze ceremonia. O rudă de-a răposatului i-a făcut acestuia o observaţie. În repică, preotul i-a adresat mai multe cuvinte necenzurate.


Totul a degenerat apoi într-un adrevărat circ. Preţ de cîteva minute, preotul şi rudele bărbatului care urma să fie înmormîntat se acuzau reciproc. La un moment dat, femeia i-a reproşat părintelui că i-a plătit 1000 de lei pentru serviciul divin, însă el nu a ţinut slujba pînă la capăt.

Ecaterina Malcovschi a scris indignată în postarea sa că se va plînge Mitropoliei de comportamentul inadecvat de care a dat dovadă preotul din satul Piatra, Orhei.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Preasfinţitul Siluan, Episcopul de Orhei, a declarat că a privit cu ruşine şi tristeţe acest filmuleţ şi că îşi cere scuze pentru comportamentul lipsit de bun simţ al preotului. Mai mult, PS Siluan spune că ştie despre "ieşirile inadecvate ale acestui om".

"Din acest considerent am trimis aproximativ 7 ani în urmă o comisie la biserica din s. Piatra, unde s-a vorbit despre nemulţumirile oamenilor de acolo. Cînd s-au discutat plîngerile sătenilor cu referire la Iov Sincetru, majoritatea celor prezenţi au zis că el poate sluji în continuare în s. Piatra. De atunci, Iov Sinchetru nu se mai supune Vicariatului de Orhei.", se arată în mesajul PS Siluan.

Episcopul de Orhei spune că va discuta această problemă la Mitropolie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load