COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Salvatorii din R. Moldova vor putea interveni productiv și în cazul accidentelor chimice (VIDEO)

Salvatorii din R. Moldova vor putea interveni productiv și în cazul accidentelor chimice (VIDEO)

Centrul Republican de Instruire al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a primit un lot de echipament destinat răspunsului IGSU în caz de accidente chimice, biologice, radiologice şi dezastre nucleare (CBRN), scrie Noi.md.

Modulul de decontaminare autonom a fost donat de Agenţia de Reducere a Ameninţărilor în Domeniul Apărării din cadrul Departamentului de Apărare al SUA. La ceremonia oficială a participat conducerea MAI reprezentată de ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, conducerea IGSU în frunte cu general –maior Mihail Harabagiu, adjunctul şefului misiunii diplomatice al SUA în Republica Moldova, H. Martin McDowell.

Modulul de decontaminare este absolut autonom şi poate funcţiona în diverse condiţii climaterice, în condiţii de cîmp şi în spaţii urbane. Valoarea echipamentului donat este estimată în suma de peste 224.000 dolari americani. În perioada 08-19 iulie, angajaţii IGSU urmează să fie instruiţi de către specialiştii americani din cadrul Agenţiei pentru Reducerea Ameninţărilor din domeniul apărării prin utilizarea modulului donat. Instruirea are drept scop consolidarea capacităţilor de răspuns a salvatorilor şi pompierilor din Republica Moldova în caz de situaţii de risc cu caracter CBRN. Echipamentul specializat a fost donat în cadrul Programului C2 sub egida Agenţiei de Reducere a Ameninţărilor în Domeniul Apărării din cadrul Departamentului de Apărare al SUA şi este implementat în ţara noastră din anul 2015.


În luna septembrie 2019 se planifică dotarea IGSU cu echipament special de cercetare CBRN şi realizarea unui curs de instruire în domeniu respectiv pentru salvatorii din Republica Moldova. Programul C2 este destinat îmbunătăţirii capacităţilor de intervenţie în caz de accidente chimice, biologice, radiologice şi dezastre nucleare pe teritoriul ţării noastre.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load