Salvatorii bat la porțile oamenilor

Salvatorii bat la porțile oamenilor

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat Campania de prevenire a intoxicaţiilor cu bioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului.


În acest sens salvatorii vin cu recomandări faţă de oamenii care produc vin de casă pentru a evita riscul intoxicaţiilor şi pierderile de vieţi omeneşti.


Salvatorii merg prin gospodăriile particulare şi atenţionează localnicii despre măsurile care trebuie întreprinse pentru a evita tragediile.


Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sînt dotate cu ventilație corespunzătoare.


Persoanele sînt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă metodă de a verifica prezența oxigenului într-o încăpere este prin aprinderea unei lumînări. Lumînarea stinsă, înseamnă lipsa de oxigen. În acest caz oamenii sînt rugați să părăsească imediat încăperea.


O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată, dacă este scoasă imediat din mediul toxic la aer curat. În situații de risc oamenii sînt îndemnați să apeleze Serviciul 112.


Campania de prevenire a intoxicaţiilor cu bioxid de carbon se va desfăşura pe toată perioadă de producere a vinului. Potrivit datelor IGSU de la începutul perioadei de fermentare, în anul 2019 au avut de suferit trei persoane dintre care două au decedat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load