TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Salvatorii asigură securitatea cetățenilor de Bobotează (FOTO/VIDEO)

Salvatorii asigură securitatea cetățenilor de Bobotează (FOTO/VIDEO)

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, astăzi asigură securitatea cetățenilor care după sfințirea apelor au hotărît să se scufunde respectînd tradiția, transmite NOI.md.

Astfel, salvatorii s-au deplasat pe malurile mai multor bazine acvatice din raioanele Strășeni, Dubăsari, Căușeni, Bălți, Soroca, Florești, Cahul, dar și UTA Gagauzia. Oamenii sînt îndemnați să fie foarte prudenți și să intre sub apă, doar dacă au o condiție fizică pregătită.

Potrivit IGSU, scăldatul de Bobotează se va face doar în locurile special amenajate cu această ocazie. Intrarea în apa rece se va face în grupuri mici, pentru a evita deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire. Mai mult, este strict interzis accesul minorilor fără supravegherea părinţilor.

Pe parcursul zilei mai multe echipaje de salvatori și paramedici SMURD vor monitoriza situația în preajma bazinelor acvatice pentru ca cei care au intrat în apă să fie protejați, iar în situații de risc să le poată acorda ajutor calificat.

Conform datelor, Serviciului Hidrometeorologic de Stat codul galben de gheață instabilă a fost prelungit pînă la data de 25 ianuarie. IGSU atenționează că în perioada aceasta ieșirea pe gheața fragilă prezintă un pericol. În situații de urgență cetățenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load