X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

REŢETA ZILEI: Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscate

21 aug. 2022,, 18:30   Societate
2469 0

Mod de preparare:

Se înlătură partea de sus a gogoşarilor împreună cu pedunculul şi seminţele, se spală de seminţe, gogoşarii se fierb timp de 2-3 minute în marinată. Cînd se răcesc, se pune umplutura, se aşează pe o tavă, peste ei se toarnă maioneză, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovul se dă prin răzătoare măşcată, apoi se rumeneşte. Prunele se opăresc, se curăţă de sîmburi şi se taie feliuţe. Se amestecă morcovul, porumbul, prunele, mărarul, sarea, caşcavalul şi smîntînă.

Prepararea marinatei: În 0,5 l de apă se adaugă sare, zahăr, frunză de dafin, mintă, piper şi se fierbe circa 3-5 minute, apoi se toarnă oţet şi se aduce marinata pînă la fierbere.


Ingrediente:

• 6-8 gogoşari,
• 1 lingură caşcaval ras,
• 1 lingură maioneză,
• pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
• 2 morcovi,
• ½ pahar de porumb boabe conservat,
• 1 pahar prune uscate,
• 1 lingură caşcaval tare dat prin răzătoare,
• 1 lingură ulei,
• 2 linguri smîntînă,
• sare,
• 1 lingură mărar verde tăiat mărunt.

Pentru marinată:
• 2 linguri de oţet,
• 1 linguriţă de zăhar,
• foi de dafin,
• piper negru boabe,
• frunză de mentă (la dorință),
• sare.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?