REŢETA ZILEI: Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscate

REŢETA ZILEI: Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscate

Mod de preparare:


Se înlătură partea de sus a gogoşarilor împreună cu pedunculul şi seminţele, se spală de seminţe, gogoşarii se fierb timp de 2-3 minute în marinată. Cînd se răcesc, se pune umplutura, se aşează pe o tavă, peste ei se toarnă maioneză, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, se garnisesc cu pătrunjel.


Prepararea umpluturii: Morcovul se dă prin răzătoare măşcată, apoi se rumeneşte. Prunele se opăresc, se curăţă de sîmburi şi se taie feliuţe. Se amestecă morcovul, porumbul, prunele, mărarul, sarea, caşcavalul şi smîntînă.


Prepararea marinatei: În 0,5 l de apă se adaugă sare, zahăr, frunză de dafin, mintă, piper şi se fierbe circa 3-5 minute, apoi se toarnă oţet şi se aduce marinata pînă la fierbere.


Ingrediente:


•    6-8 gogoşari, 
•    1 lingură caşcaval ras, 
•    1 lingură maioneză,
•    pătrunjel verde.


Pentru umplutură:
•    2 morcovi, 
•    ½ pahar de porumb boabe conservat,
•    1 pahar prune uscate, 
•    1 lingură caşcaval tare dat prin răzătoare, 
•    1 lingură ulei, 
•    2 linguri smîntînă, 
•    sare,
•    1 lingură mărar verde tăiat mărunt.


Pentru marinată:
•    2 linguri de oţet,
•    1 linguriţă de zăhar,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe, 
•    frunză de mentă (la dorință), 
•    sare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load