COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

REŢETA ZILEI: Chifteluţe

REŢETA ZILEI: Chifteluţe

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi potrivite, se dă împreună cu ceapa prin maşina de tocat de 2 ori. În tocătură se adaugă sare, piper şi se amestecă bine. Se formează bile mici, se trec prin făină, se rumenesc în tigaie, se acoperă cu sos şi se înăbuşă 12-15 minute. Înainte de a fi gata se adaugă verdeaţă şi usturoi pisat. Chifteluţele se servesc cu sos, fără garnitură în farfurii adînci.

Prepararea sosului: Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea sau feliuţe, se prăjesc, se adaugă pastă de roşii, iar par peste 7-10 minute se toarnă bulion sau apă şi se înăbuşă la foc slab 10 minute. Sare, zahăr, acid citric, foi de dafin, piper se adăugă la sfîrșit.

Ingrediente:

350 g carne de porc,

400 g carne de vită,

1 ceapă,

2 linguri făină de grîu,

1 lingură ulei,

4-5 căţei de usturoi,


sare,

piper negru măcinat,

2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru sos:

4 cepe,

2 morcovi,

1 rădăcină pătrunjel,

1 rădăcină ţelină,

2 linguri ulei,

2 linguri pastă de roşii,

1½ pahare bulion de carne,

acid citric,

1 linguriţă zahăr,

foi de dafin,

sare,

piper negru boabe.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load