TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac

REŢETA ZILEI: Carne de vită în sos de coniac

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.

A se servi cu pere în vin.

Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.


Ingrediente:

1 kg carne de vită (costiţă),

100 g cognac,

2 linguri de unt,

½ pahar ulei,

1 lingură făină de grîu,

sare,

piper negru măcinat.

Pentru garnitură:

4 pere,

2 pahare de vin alb sec,

5-6 cuişoare,

piper negru,

cuişoare englezeşti boabe,

2 linguri zahăr.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load