COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Repatrierea cetățenilor moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse

Repatrierea cetățenilor moldoveni de pe teritoriul Federației Ruse

La 23 aprilie curent, 220 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din Fedrația Rusă în Republica Moldova, cu zborul charter Moscova - Chișinău, autorizat de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Repatrierea conaționalilor a fost posibiliă cu suportul nemijlocit al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și companiei aeriene Air Moldova.

Misiunea diplomatică reamintește faptul că, lista pasagerilor a fost întocmită în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, prioritate fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de concetățeni defavorizați.


În perioada 21 martie - 23 aprilie curent, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova și autorităților competente din țara noastră au revenit 1386 de cetățeni (numai pe calea aerului).

Ambasada Republicii Moldova la Moscova va continua acțiunile de repatriere a conaționalilor, care au rămas pe teritoriul Federației Ruse. Astfel, pentru data de 25 aprilie este preconizată încă o rută charter, cu ajutorul căreia în Patrie vor reveni 220 persoane.

Despre ruta, care va avea loc în perioada 27 aprilie - 03 mai 2020, misiunea diplomatică va informa cetățenii moldoveni adițional.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load