TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Prospectele medicamentelor nu vor fi traduse în limba rusă. Răspunsul Guvernului

Prospectele medicamentelor nu vor fi traduse în limba rusă. Răspunsul Guvernului

Guvernul nu a adoptat inițiativa deputaților PSRM de a traduce în limba rusă informația privind medicamentele de pe ambalaj.


Dublarea în limba rusă va atrage cheltuieli suplimentare pentru importatorii moldoveni și poate duce la reducerea numărului de companii farmaceutice care livrează medicamente în Moldova, consideră Guvernul.


Potrivit hotărîrii Guvernului, pentru a traduce în limba rusă informația de pe ambalajul medicamentelor importatorii locali vor fi nevoiți să sporească cheltuielile: să extindă teritoriul de producere, să procure utilaj suplimentar, să angajeze personal etc.


În final, potrivit estimării Guvernului, aceste cheltuieli vor duce la scumpirea medicamentelor. Iar acest lucru va afecta consumatorii moldoveni. Pe lîngă aceasta, Guvernul menționează că companiile farmaceutice străine va trebui să fabrice ambalaj special pentru Moldova, ceea ce nu este în beneficiul lor.


„Potrivit cerințelor față de ambalaj, producătorul este dispus să lanseze un ambalaj exclusiv pentru vreo țară dacă aceasta poate cumpăra un număr minimal de produse. Iar Moldova procură doar 500 unități dintr-un lot de 35 de mii”, scrie în hotărîrea Guvernului.


Potrivit Guvernului, de pe urma acestei inițiative companiile farmaceutice internaționale ar putea suspenda livrările de medicamente în Moldova și chiar părăsi piața moldovenească. Acest lucru la rîndul său va duce la deficitul de medicamente în țară.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load