COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Programul "Prima casă" pentru angajații structurilor de forță: Ce prevede

Programul "Prima casă" pentru angajații structurilor de forță: Ce prevede

Angajații structurilor de forță își vor putea procura locuințe prin contractarea de credite garantate 100% de stat.

Ministerul Finanțelor a publicat astăzi, 3 iulie, pentru consultări publice proiectul cu privire la modificarea Legii privind unele măsuri în implementarea Programului de stat ”Prima casă”.

Statul va oferi posibilitatea de a fi creditat costul total al locuinței pentru funcționarii publici cu statut special angajați în Ministerul Apărării, inclusiv militarii în termen, MAI, SIS, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, CNA și Administrația Națională a Penitenciarelor. Astfel, Guvernul propune excluderea pentru aceste categorii de funcționari a participației proprii de 5%.


Termenul de rambursare a creditului ipotecar, cu excepția achitării anticipate a acestuia, va fi de pînă la 15 ani, dar nu va depăși vîrsta standard de pensionare pentru limita de vîrstă.

Pentru implementarea Programului de stat ”Prima casă”, în legea bugetului de stat pentru anul 2020 sînt prevăzute 70 de milioane de lei, inclusiv 50 de milioane pentru onorarea garanțiilor de stat. De la lansarea programului, au fost acordate peste 4450 de credite ipotecare garantate parțial de stat.

Legea va intra în vigoare la o lună din data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load