TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procurorii au trimis după gratii un șofer care a accidentat mortal un pieton

Procurorii au trimis după gratii un șofer care a accidentat mortal un pieton

Procuratura Generală anunță obținerea la Curtea Supremă de Justiție a unei sentințe de condamnare pentru un termen de patru ani, a șoferului unui Ford Mondeo, care a accidentat mortal un pieton, după ce a ignorat interdicția judecătorească de a conduce mijloace de transport timp de doi ani.

Interdicția i-a fost stabilită pentru comiterea unui accident rutier în trecut, însă după doar două luni de la stabilirea ei, șoferul a lovit un pieton care traversa strada, ceea ce a dus la decesul victimei.

Inițial, Judecătoria Cahul l-a condamnat pe șofer la ispășirea pedepsei cu închisoare pe un termen de doi ani și jumătate, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani. Acesta, însă, nu a fost de acord cu sentința și a obținut la Curtea de Apel Cahul o condamnare cu suspendare pentru un termen de patru ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de trei ani.

Procurorii, însă, au atacat hotărîrea Curții de Apel Cahul în fața Curții Supreme de Justiție. După ce a admis contestarea procurorilor, Curtea Supremă de Justiție l-a condamnat pe șofer definitiv la ispășirea pedepsei reale cu închisoarea, pentru un termen de patru ani, în penitenciar. De asemenea, aceasta a menținut hotărîrea Curții de Apel Cahul, în partea care ține de privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load