Prețul la chirie pentru instituțiile mass-media în incinta Casei Presei va fi micșorat

Prețul la chirie pentru instituțiile mass-media în incinta Casei Presei va fi micșorat

Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, a semat un ordin potrivit căruia prețul pentru chirie, achitat de instituțiile mass-media care au birouri în Casa Presei din centrul Chișinăului, va fi micșorat.


Potrivit lui Spînu, decizia a fost luată după ce a primit mai multe sesizări din partea presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor.


„În Casa Presei numai presă nu-i. Este tot ce vrei, în afară de presă. Noi am fost sesizați de către mai multe instituții mass-media. Rog ca acest ordin să fie executat, iar în termen de 30 de zile să fie revăzute toate contractele și noi în sfîrșit să avem presă liberă fără a i se pune bețe în roate”, a precizat secretarul general al Guvernului, în cadrul unei ședințe cu responsabilii de acest domeniu.


Andrei Spînu a mai declarat că pînă acum sursele de informare în masă închiriau spații potrivit coeficientului maxim de piață, de 1,5. Ordinul semnat prevede micșorarea acestuia pînă la coeficientul 1,0.


Angajații Direcției respective urmează ca, în termen de 30 de zile, să modifice contractele încheiate anterior cu instituțiile media care activează în Casa Presei.


Amintim că fosta guvernare a încercat să privatizeze la prețuri mici circa 2 000 de metri pătrați din Casa Presei, de la parter și primul etaj, iar actualul Guvern a anunțat că acele contracte semnate ar putea fi reziliate.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load