Posturile vamale se vor alege cu noi sisteme de control

Posturile vamale se vor alege cu noi sisteme de control

Serviciul Vamal intenționează sporirea capacităților de asigurare a securității economice în regiune prin dotarea posturilor vamale cu noi sisteme de control vamal non-intruziv.


Instituția se află în proces de identificare a potențialilor parteneri, purtînd discuții cu mai mulți reprezentanți ai companiilor producătoare de echipamente de acest gen.


Necesitățile Serviciului Vamal în acest sens au fost expuse ieri, în cadrul întrevederii Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu reprezentanții unei companii americane, specializate în producerea sistemelor de scanare. Astfel, în cadrul discuțiilor, șeful Vămii le-a comunicat reprezentanților companiei producătoare că instituția este interesată în instalarea echipamentelor de scanare care ar permite inspectarea tuturor tipurilor de vehicule, precum și a containerelor.


În acest context, Serviciul Vamal a instituit un grup de lucru care urmează să examineze necesitățile de dotare a posturilor vamale, precum și specificațiile tehnice ale echipamentelor de scanare propuse.


Actualmente, Serviciul Vamal dispune de 22 de echipamente de scanare, dintre care 15 sînt destinate inspectării bagajelor persoanelor fizice, 6 sînt prevăzute pentru scanarea diferitor tipuri de autovehicule și încărcături, iar unul – pentru verificarea coletelor poștale.


Alte două sisteme de scanare urmează a fi instalate la posturile vamale ”Ocnița-feroviar” și ”Aeroportul Internațional Chișinău”, iar darea în exploatare a acestora este preconizată pînă la sfîrșitul acestui an. Echipamentele sînt donate de către Guvernul Republicii Populare Chineze în cadrul unui proiect de asistență tehnică, cifrat la 5,7 milioane de dolari.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load