Popovici: Oficializarea drapelului istoric nu afectează statutul drapelului de stat al RM (VIDEO)

Popovici: Oficializarea drapelului istoric nu afectează statutul drapelului de stat al RM (VIDEO)

Legislaţia actuală din ţara noastră, în special legea privind simbolurilepublice, conţine sintagma de “drapel istoric”, repectiv nu afectează nicidecum drapelul RM.


Este opinia consilierului prezidenţial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, şi a fost exprimată în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Accent TV.


“Ţinînd cont de prevederile cadrului normativ în vigoare, preşedintele ţării a formulat această decizie ca drapelele istorice ale RM,de asemenea, să fie oficializate ca drapele istorice, ca simboluri naţionale”, a punctat Corneliu Popovici.


În cadrul emisiunii, consilierul prezidenţial a adus exemplul a peste 60 de state care au astfel de simboluri istorice şi care funcţionează alături de simbolistica actuală.


“Este un lucru foarte important de a ne cunoaşte istoria, pentru că acelaşi Ştefan cel Mare, în luptele pe care le-a cîştigat împotriva duşmanilor moldovei, el mergea în luptă sub anumite simboluri ale statului moldovenesc. Noi, ca urmaşii lui, sîntem obligaţi să le cunoaştem şi să le respectăm. Mai mult, oameni străini, văzînd aceste simboluri trebuie să aibă respect faţă de istoria noastră”, a adăugat Popovici.


Consilierului prezidenţial în domeniul educației, culturii și cercetării a reiterat că este sigur că această iniţiativă va fi susţinută de marea majoritate a deputaţilor din Parlamentul RM.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load