Pompierii verifică bisericile înainte de Noaptea Învierii (VIDEO)

Pompierii verifică bisericile înainte de Noaptea Învierii (VIDEO)

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI efectuează activităţi de evaluare a riscurilor de incendii în lăcaşele de cult din ţară.


Potrivit IGSU, angajaţii instituţiei vin cu recomandări de menţinere a securităţii antiincendiare faţă de responsabilii lăcașelor, dar şi faţă de enoriaşii care urmează să vină la biserici de Noaptea Învierii.


Pompierii îndemnă oamenii să menţină libere căile de acces în lăcaşe, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge la timp în caz de situaţii de risc. Mai mult, enoriaşii sînt rugaţi să aprindă lumînări doar în locuri special amenajate la distanţă de siguranţă faţă de obiectele combustibile.


Mai mult, preoţii sînt rugaţi să permită accesul enoriaşilor în incinta lăcașelor doar în limita capacităţilor acestor, pentru a evita îmbulzeala, dar şi riscul unei evacuări problematice în caz de incendiu.


Tot salvatorii îndeamnă oamenii să respecte cu stricteţe recomandările, iar în situaţii de risc să apeleze de urgenţă Serviciul 112.


Pînă în Noaptea Învierii urmează a fi evaluate peste 1400 de lăcaşe de cult din întreaga ţară, iar responsabilii urmează să primească recomandări necesare pentru evitarea incendiilor. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load