COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platforma DA trage un semnal de alarmă în legătură cu poluarea aerului

Platforma DA trage un semnal de alarmă în legătură cu poluarea aerului

În contextul Zilei Mondiale a Mediului, marcată astăzi, 5 iunie, Platforma DA trage un semnal de alarmă în legătură cu problemele majore de ordin ecologic din țara noastră.

Deputata Inga Grigoriu a vorbit despre calitatea aerului atmosferic, asupra căruia acționează direct factori chimici, biologici, fizici, radioactivi și de altă natură.

Potrivit datelor prezentate, volumul total al emisiilor în 2018 a constituit circa 261 mii de tone, iar cea provenită din sursele mobile – transportul auto, a constituit cca 77 % din cantitatea sumară de poluanți în aerul atmosferic din sectorul transporturi. Situația este cu atît mai îngrijorătoare cu cît nu mai avem iernile de altădată, nici ploi la timp nu mai avem, spune deputate.

În acest context, sînt necesare măsuri prompte la nivelul autorităților publice centrale și locale pentru a stopa poluarea aeruui, spun reprezentanții platformei DA. O soluție în capitală ar fi transportul ecologic și modern pentru locuitorii urbei, subliniază aceștia.


„În colaborare cu fracțiunea Platformei DA din CMC, vom depune tot efortul ca oamenii să beneficieze nu doar azi, dar și în timp, de soluțiile propuse de lumea civilizată, vom susține diminuarea impactului tehnologiilor cu consecințe negative pentru mediu și sănătatea populației, a fortificării unui sistem de prevenire, control și supraveghere a calității aerului atmosferic”, a declarat Inga Grigoriu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load