COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Peste 23 de mii de persoane, în autoizolare, se află la evidența MAI

Peste 23 de mii de persoane, în autoizolare, se află la evidența MAI

Începînd de astăzi, accesul populației în spațiile publice, cum ar fi parcurile sau terenurile de joacă este limitat. Pentru asigurarea interdicției vor fi implicați angajații Ministerului de Interne și ai Ministerului Apărării.

În prezent, peste 23 de mii de persoane aflate în autoizolare se află la evidența MAI.

Persoanelor vîrstnice, de peste 63 de ani, li se interzice aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția deplasărilor în interese de serviciu, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amînată, pentru procurarea produselor alimentare sau deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amînate (decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie).

De asemenea, este restricționată aflarea persoanelor în spaţii publice ( parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement). La fel, se interzice prestarea serviciilor de alimentaţie publică în unităţile de comercializare a produselor petroliere.


Solicităm cetățenilor aflați în regim de carantină, să nu părăsească domiciliul sub nici o formă pe o perioadă de 14 zile, conform recomandărilor autorităților și să evite contactul cu alte persoane, se arată în declarația MAI.

Poitrivit poliției, măsurile de prevenire și combatere a virusului COVID-19 vor fi intensificate în funcție de gradul crizei, cu cît mai mari vor fi riscurile, cu atît mai stricte vor fi măsurile impuse de stat.

Pînă în prezent, oamenii legii au aplicat 80 de amenzi pesoanelor fizice și agenților economici care nu s-au conformat restricțiilor impuse de autorități.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load