COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Persoanele revenite din zone cu risc de infecție ar putea fi plasate în carantină

Persoanele revenite din zone cu risc de infecție ar putea fi plasate în carantină

Poliția de Frontieră va întări controlul în punctele de trecere și va identifica mecanisme de introducere imediată în carantină a persoanelor care se întorc din zone afectate de noul tip de coronavirus.

Președintele Igor Dodon a făcut precizările în cauză după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite NOI.md cu referire la IPN.

În cadrul Consiliului a fost creată o celulă de monitorizare a evoluției situației și un centru unic de comandă, care reunește reprezentanții tuturor instituțiilor de stat. Acesta se va reuni zilnic, prima ședință fiind planificată pentru astăzi, la ora 16.30.


Șeful statului a declarat că, în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, au fost examinate patru scenarii privind evoluția răspîndirii coronavirusului. Autoritățile sînt pregătite în acest moment pentru scenariile unu și doi, pentru 400 de persoane sînt locuri în spitale, există suficienți medici și echipament medical. În eventualitatea scenariilor trei și patru, care vizează majorarea numărului de cazuri confirmate de COVID-19 pînă la o mie și peste o mie de persoane, Igor Dodon a solicitat Ministerului Apărării să examineze posibilitatea internării pacienților cu coronavirus în spitalele din subordinea Ministerului.

O decizie luată în cadrul Consiliului Suprem de Securitate vizează verificarea instituțiilor publice privind existența produselor de igienă și sancționarea celor care nu le au. O circulară în acest sens a fost trimisă la instituțiile publice.

Se examinează și posibilitatea ca pensia să fie dusă beneficiarilor acasă.

Moldova va primi mîine 1000 de la Organizația Mondială a Sănătății. Igor Dodon a mai spus că teste sînt transmise și în regiunea transnistreană, iar probele prelevate sînt aduse în laboratoarele din Chișinău. Deocamdată, pe malul stîng al Nistrului nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus. Pe malul drept sînt trei cazuri confirmate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load