Percheziţii în nordul ţării

Percheziţii în nordul ţării

Trei moldoveni sînt documentaţi de polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, fiind bănuiţi de implicarea în acțiuni de braconaj cinegetic în zona de frontieră, relatează NOI.md.


În baza informațiilor acumulate pe două procese contravenționale și sub coordonarea judecătorului de instrucție, polițiștii de frontieră au descins ieri în satele Grimăncăuți și Pererîta, r-nul Briceni. Au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare.


În urma percheziţiilor, la domiciliul unui locuitor al satului Grimăncăuți, au fost depistate trei arme, iar pentru nedeținerea actelor necesare au fost ridicate cinci dispozitive de optică și 101 cartușe de calibru diferit. Tot în curtea casei a fost percheziționat și automobilul persoanei suspecte, care, cel mai probabil, ar fi fost folosită în acțiuni ilegale.


La domiciliul celui de-al doilea suspect, în vîrstă de 34 de ani, polițiștii de frontieră au ridicat două arme cu țeavă lisă, 15 cartușe pentru armă de vînătoare și cinci tuburi de cărtușe. Totodată, în cadrul perchezițiilor s-au găsit din rămășițele animalelor vînate – căprioară, mistreț, iepure.


În autoturismul celui de-al treilea moldovean bănuit de implicare în acţiuni de braconaj, care este originar din satul Pererîta, s-a depistat un cartuș de armă de vînătoare, fapt ce indică asupra ilegalităților comise de bănuit. 


Toate bunurile au fost ridicate și depozitate în camera corpurilor delicte, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load