Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Studiu: În ciuda interdicției, în UE încă se mai vînd obiecte din fildeș

25 apr. 03:00   Business
1900 0

Un studiu realizat de Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW) a constatat că în Franța, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Portugalia și Germania încă se mai vînd activ articole fabricate din acest material.

Potrivit raportului, majoritatea celor 1.330 de articole din fildeș găsite în magazinele online erau de origine dubioasă.

Ilaria Di Silvestre, șefa Direcției politici a UE la IFAW & Co, a subliniat: "Cele mai recente norme ale UE privind comerțul cu fildeș reprezintă un pas important, însă cercetarea noastră evidențiază lacunele acestora, precum și slaba lor implementare și monitorizare".

Studiul a evaluat cantitatea de fildeș și de oase de alte animale de pe piețe: hipopotam, morsă, balenă, narval și dugongo, la doi ani de la publicarea noilor norme UE.

Experții remarcă faptul că articolele din fildeș erau mai multe decît obiectele realizate din alte animale.


În 2017, Comisia Europeană a adoptat prima versiune a liniilor directoare pentru a suspenda reexporturile de fildeș neprocesat. În decembrie 2021, au fost publicate modificări ale Regulamentului (CE) nr. 865/2006, care interzic majoritatea formelor de comerț cu fildeș începînd cu ianuarie 2022.

În ciuda acestor măsuri, majoritatea normelor nu sînt obligatorii din punct de vedere juridic, iar statele membre trebuie să depună eforturi pentru a le pune în aplicare. Di Silvestre a propus înființarea unui mecanism specializat de monitorizare pentru a evalua punerea în aplicare corespunzătoare a legislației UE.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав