COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pensiile vor fi achitate la timp, starea de urgență nu va influența graficul achitării acestora

Pensiile vor fi achitate la timp, starea de urgență nu va influența graficul achitării acestora

Toate pensiile și prestațiile sociale vor fi achitate la timp în luna aprilie. Comisia pentru Situații Excepționale a dispus ca instituțiile bancare să prezente Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) informația privind beneficiarii de conturi de salariu, deserviți prin intermediul instituției, conform formatului agreat de părți.

Începînd cu 1 aprilie 2020, CNAS va asigura transferul prestațiilor sociale: indemnizațiile familiilor cu copii, indemnizații de maternitate, indemnizații paternale, indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă la conturile bancare de salariu ale beneficiarilor.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” va asigura, începînd cu 1 aprilie 2020, distribuirea la domiciliu, cu însoțirea unui angajat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a pensiilor, alocațiilor sociale de stat și altor prestații sociale pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vîrstă și alocații sociale de stat pentru persoane vîrstnice; achitarea prin intermediul oficiilor poștale a plăților sociale beneficiarilor, indiferent de viza de reședință/domiciliul, asigurînd regim fluidizat de acces al persoanelor și cu respectarea distanței sociale.


Comisia a mai dispus ca listele beneficiarilor tuturor tipurilor de plăți sociale: suport financiar, suport unic, ajutor social și ajutor social pentru perioada rece a anului, inclusiv transferul mijloacelor financiare să fie transmise de CNAS în primele zile de plată a lunii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load