Patru companii au depus ofertele pentru construcția noului penitenciar din capitală

Patru companii au depus ofertele pentru construcția noului penitenciar din capitală

Atît companiile naționale, cît și cele internaționale nu prea sînt interesate de construcția noului penitenciar Chișinău.


La licitație și-au trimis ofertele doar patru companii din cei 24 de ofertanți, care au solicitat pachetul de documente.


Perioada estimativă de evaluare a ofertelor este de 120 de zile, perioadă de timp în care grupul de lucru din cadrul UIP va evalua ofertele prezentate. Rezultatele evaluării vor fi făcute publice ulterior.


Pentru asigurarea transparenței și bunei desfășurări a procesului de deschidere a ofertelor au fost invitați, în calitate de observatori, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor, Procuraturii Generale, Cancelarie de Stat, Administrației Naționale a Penitenciarelor.


Concursul pentru selectarea și contractarea companiei de construcție a viitorului penitenciar din Chișinău, a fost a fost lansat pe 18 februarie curent, în comun cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ulterior termenul limită a fost prelungit, dat fiind complexitatea proiectului și solicitările participanților, care s-au înscris în concurs.


Amintim că, potrivit schiței de proiect a noului penitenciar din Chișinău, acesta va fi format din cinci compartimente funcționale separate. Instituția va avea un bloc rezidențial, unul pentru transfer, unul pentru asigurarea serviciilor medicale secundare, precum și zona de intrare și cea administrativă.


Se mai știe că viitoarea închisoare va fi amplasată la intrarea în satul Bubuieci, pe un teren de 36 de hectare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load