COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Părinții cer ajutor: O grădiniță din raionul Nisporeni urmează să fie închisă

Părinții cer ajutor: O grădiniță din raionul Nisporeni urmează să fie închisă

Grădiniţa din satul Drojdieni, raionul Nisporeni, este pe punctul de a fi închisă, iar copiii care o frecventează vor fi mutați la grădinița din satul vecin, care face parte din aceeași comună, Șișcsani.

Autoritățile locale invocă probleme financiare, iar părinții spun că le este frică să-și lase copiii atît de departe de casă și cer Primăriei soluții pentru a păstra deschisă grădinița din sat.

,,În sat sînt peste 30 de copii cu vîrsta de pînă la 7 ani. Noi trebuie să-i ducem în satul vecin, la 4 kilometri distanță. Pe cei de trei ani nici nu îi primesc la grădiniţă. Din cei mai mari, îi iau doar pe o parte. sîntem nevoiţi să stăm cu copiii acasă. Noi nu putem nici să mergem la muncă, nici să ne ocupăm de gospodărie, pentru că trebuie să stăm cu copiii”, afirmă Igor Limbas, părintele unuia dintre copiii care mergea la această grădiniţă.


Iurie Postu, un alt părinte, afirmă că pînă acum la grădiniță au fost organizate toate condiţiile pentru copii, iar părinţii mereu sînt receptivi să ajute cu tot ce e nevoie, doar ca să-şi poată duce copiii la grădiniţă.

,,Da, sîntem o mînă de oameni, sînt vreo 20 de copii, dar cum poţi să îi pui în fiecare dimineaţă în rutieră pentru a-i duce la altă grădiniţă, în alt sat? Niciodată în satul Drojdieni nu s-a investit nimic, toţi banii plecau la celelalte două sate din comună”, a mai spus părintele.

Un grup de părinţi s-a organizat şi a mers la Primărie pentru a vorbi cu primarul. Ei spun că le este greu să îşi întreţină familiile şi închiderea grădiniţei ar fi o problemă mare pentru ei. Au scris petiţii atît la Primărie, cît şi la conducerea raionului, însă aceştia nu au fost ascultaţi şi hotărîrea a rămas aceeaşi.

Contactat de IPN, primarul Vladimir Bodean spune că imobilul care găzduia grădinița este vechi şi nu a putut atrage investiţii pentru reabilitarea acestuia. ,,Am adus experţi de la Fondul de Investiţii Sociale din Republica Moldova, am încercat în tot felul să o aducem la condiţii mai bune, însă nu am reușit”, a precizat primarul. Pentru celelalte două grădiniţe din satele vecine, în care urmează a fi transferaţi și copiii din Drojdieni, au fost atrase investiții pentru a le crea condițiile necesare, a mai spus edilul.

Hotărîrea de dizolvare a grădiniţei va fi supusă votului pe 26 august, de către Consiliul comunal Şişcani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load