COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Părerea unui director de liceu despre anularea BAC-ului

Părerea unui director de liceu despre anularea BAC-ului

Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării a hotărît anularea examenului de Bacalaureat şi eliberarea diplomelor în baza mediilor anuale din perioada de liceu.

Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de lege privind anularea examenelor de BAC, transmite tvrmoldova. Diploma de Bacalaureat va avea aceeaşi valoare juridică pentru instituţiile de învăţămînt superior atît din Republica Moldova, cît şi de peste hotare, dacă Parlamentul va emite o hotărîre în acest sens.

Directorii mai multor licee din Chişinău susţin ideea. Chiar dacă atît profesorii, cît şi elevii au muncit enorm pentru a fi gata de examen, sănătatea este mai importantă decît orice, spun toţi.


Elena Cernei, director, Liceul "Onisifor Ghibu": „A fost o surpriză şi pentru noi, l-am ascultat pe domnul ministru, dintre cele patru variante care au fost propuse, desigur că aceasta este cea mai extremală, să spunem aşa, fiindcă anularea examenelor este o excepţie pentru Republica Moldova, dar cred că nu numai. Examenul de BAC este un examen foarte serios şi foarte mult s-au pregătit elevii şi profesorii pentru acest examen, dar fiindcă se pune în prim-plan sănătatea copiilor şi a angajaţilor din educaţie, ca să fie sănătoşi, cred că asta este o soluţie mai bună decît celelalte”.

Svetlana Corotchi, director-adjunct, Liceul Moldo-Finlandez: „Această decizie nu aş zice că a fost una uşoară şi, totuşi e marcată de umanism, de înţelepciune şi responsabilitate asumată. Ceea ce priveşte notele obţinute în urma a trei ani de studii, nu aş putea face o evaluare a elevilor din întreaga ţară, dar ştiu foarte bine că în liceul din care fac parte se lucrează foarte mult. Iar examenele sînt doar nişte oportunităţi prin care se demonstrează cunoştinţele obţinute”.

Vestea i-a luat prin surprindere şi pe elevi. Ei sînt, însă, bucuroşi pentru că situaţia dificilă creată de pandemie nu îi va împiedica să urmeze studii universitare.

Potrivit Ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, perioada obţinerii diplomei de Bacalaureat nu va depăşi data de 5 iulie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load