Panglică uriașă „Sf. Gheorghe” și „Valsul Victoriei”, în centrul Chișinăului (VIDEO)

Panglică uriașă „Sf. Gheorghe” și „Valsul Victoriei”, în centrul Chișinăului (VIDEO)

O panglică Sf. Gheorghe, avînd o lungime de 75 de metri, a fost desfășurată în centrul Chișinăului în ajunul Zilei Victoriei.


Potrivit organizatorilor acțiunii, lungimea panglicii simbolizează aniversarea eliberării republicii de sub ocupaţia fascistă – acum 75 de ani în urmă, a fost finalizată operațiunea Iaşi-Chişinău.


Panglica Sf. Gheorghe a fost desfăşurată chiar în preajma Arcului Victoriei din fața clădirii Guvernului Moldovei. La eveniment au participat elevi, studenți, părinți ai acestora, dar şi trecători, care în acel moment se aflau în parcul Catedralei.


                                


„Acţiunea „Panglica Sf. Gheorghe" a avut loc în cadrul numeroaselor evenimente dedicate Zilei Victoriei și celei de-a 75-a aniversări a eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă – finalizarea operaţiunii Iaşi-Chişinău. Este de menţionat că la ea au participat nu doar copii, dar şi părinţii acestora. Ei au venit pentru că Ziua Victoriei este o sărbătoare de familie", a declarat deputatul socialist Vladimir Odostalko pentru Sputnik.


Potrivit lui, astfel de evenimente arată că amintirea acestor evenimente teribile din război este vie în Moldova.


„Generația tînără nu dă uitării istoria noastră, istoria plaiului în care au crescut strămoșii noștri, datorită cărora astăzi în țara noastră nu există fascism", a spus deputatul.


Această acțiune frumoasă și deja tradițională a fost precedată de un flashmob de dans – „Valsul Victoriei”, la care au participat aproximativ 100 de elevi și studenți.


În ciuda vremii reci și a vîntului puternic, băieții şi fetele au dansat un vals tandru, însoţit de muzică din anii de război. Din cauza vremii nefavorabile, periodic, aveau loc deranjamente tehnice – muzica se întrerupea, totuşi participanții la flashmob nu s-au pierdut cu firea – tinerii au continuat nu doar să danseze, dar şi au cîntat în cor un cîntec bine cunoscut.


                                   


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load