X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

Alexei Petrovici: "Trebuie să păstrăm și să transmitem memoria sacră a eroismului strămoșilor noștri"

6 apr. 06:00   Societate
3711 0

La 9 mai în Moldova vor avea loc acțiunile "Regimentul Nemuritor" și Marșul Victoriei.

La 9 mai, la Chișinău și în alte localități din Moldova vor fi organizate ample acțiuni solemne "Regimentul Nemuritor" și Marșul Victoriei.

Despre acest lucru a anunțat președintele Comitetului Național de Coordonare "Pobeda", unul dintre liderii Mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August" Alexei Petrovici, în cadrul unui briefing la memorialul gloriei militare "Eternitate" din Chișinău.

El a menționat că reprezentanții organizațiilor patriotice din țară au anunțat începerea pregătirilor pentru sărbătorirea a 79 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei și a 80 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Alexei Petrovici a declarat că marcarea Zilei Victoriei și a aniversării eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă este o datorie sacră a poporului moldovenesc multinațional, o oportunitate de a-și arăta unitatea.


El a precizat că festivitățile se vor desfășura fără simboluri de partid și sub Steagul unic al Victoriei.

Alexei Petrovici a declarat că în anul în care se împlinesc 80 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, doar unitatea poporului moldovenesc poate confirma dreptul nostru de a fi considerați moștenitori ai Victoriei.

"Victoria este una pentru toți. Ea a fost cîștigată umăr la umăr de oameni de diferite naționalități și religii, de diferite vîrste și profesii. Copiii de astăzi, nepoții și strănepoții soldaților victorioși trebuie, de asemenea, umăr la umăr și de la inimă la inimă, să păstreze și să transmită mai departe memoria sacră a faptelor eroice ale strămoșilor noștri. Sper din toată inima că forțele socio-politice sănătoase ale țării noastre ne vor auzi îndemnul, iar în zilele festive din mai și august, orașele noastre vor prinde culoare roșie, datorită Drapelelor Victoriei", a subliniat el.

32
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав