COVID-19 în MOLDOVA

Pachetul de susținere a agricultorilor, avizat de comisia parlamentară

Pachetul de susținere a agricultorilor, avizat de comisia parlamentară

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a avizat proiectul de rectificare a bugetului de stat, care prevede printre altele alocarea unor surse suplimentare pentru susținerea agricultorilor.

Proiectul prevede subvenționarea dobînzilor la credite, indiferent de perioada cînd au fost contractate. De asemenea, Guvernul urmează să aloce 110 milioane de lei pentru subvenționarea din contul TVA a impozitului funciar și plăților fiscale aferente salariilor.

Documentul mai stabilește instituirea moratoriului asupra controalelor fiscale la agenții economici din domeniul agricol pînă la sfîrșitul acestui an.


Proiectul de lege urmează să fie dezbătut și votat de Parlament.

Amintim, Guvernul a alocat suplimentar 300 de milioane de lei la Fondul de subvenționare pentru achitarea compensațiilor pentru agricultorii afectați de secetă și grindină. Pînă la 7 septembrie, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat 1184 de dosare în sumă de 257,2 milioane de lei, dintre care 1163 de dosare pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale ce au afect culturile cerealiere de grupa I (secetă) și 21 dosare pentru grindină. Astfel, pe conturile agenților economici s-au autorizat circa 65,8 milioane de lei, pentru 305 agenți economici.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load