Opinie: Politicienii competenți nu încearcă să folosească Biserica în interese personale

Opinie: Politicienii competenți nu încearcă să folosească Biserica în interese personale

Mulți politicieni încearcă să folosească și să exploateze Biserica în interesul lor, însă politicienii competenți nu apelează la Biserică, înțelegînd că nu vor primi vre-un sprijin din partea acesteia.

Această opinie a fost exprimată de către Parohul Bisericii Sf. Gheorghe, Vitalie Șincari, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul TV NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Unii politicieni cred că, la necesiatate și cu punga necesară, ei vor putea să folosească și să exploateze cu ușurință și frumos diferitele tendințe religioase pentru a-și atinge obiectivele. În acest sens, noi, ca Biserică, sîntem interesanți pentru politicieni. Dar politicienii competenți nu se folosesc de Biserică, înțelegînd că nu vor avea vre-un sprijin din partea acesteia. Eu nu voi spune bătrînilor în Biserică să meargă să-l voteze, spre exemplu, pe Candu. Nu pot face asta. De asemenea, eu nu sînt interesant pentru stat și ca pîrîtor, în sensul pe care toată lumea îl cunoaște. Nu voi merge la KGB pentru a vorbi despre ceea ce mi-a spus cineva la mărturisire.Însă unii politicienii cred că curenții religioși pot fi folosiți ca modalitate de a-și atinge scopurile, iar acest lucru este de două ori mai dezgustător", a spus Vitalie Șincari.

"Poate fi chiar o poziție cinstită a oamenilor pe care o numim elită, să vorbească despre Ortodoxie din punctul de vedere al încercării cu adevărat de a pătrunde în inima poporului său. Și există în inimă speranța că nu toți politicienii sînt ticăloși și cred că mulți dintre aceștia sînt capabili chiar și din răutate, din unele convingeri interioare, să facă un pas care îi eliberează, chiar și pentru o clipă și ei pot deveni, astfel, arme în mîinile lui Dumnezeu, ei pot deveni cu adevărat acei oameni care încetinesc căderea acestei lumi. Poate că acest lucru este posibil. Și poate chiar acest lucru se întîmplă ", a spus Parohul Bisericii Sf. Gheorghe.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load