Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Apelul unui primar către oamenii cu suflet mare

22 mar. 13:15   Societate
2667 0

Primarul satului Șeptelici din raionul Soroca, unde în data de 20 martie, a izbucnit un incendiu la biserica din localitate, a lansat un apel în rețelele sociale pentru toți cei care doresc să întindă o mînă de ajutor și să contribuie la restaurarea acesteia, notează Noi.md.

"În urma incendiului, interiorul Bisericii a fost, practic, totalmente afectat, cel mai mult a suferit Altarul. Ultima reparație pe interiorul bisericii a fost finalizată în data de 15.03.2024, la care tot satul a pus umărul, dar s-a întîmplat acest incendiu necruțător și noi iarăși trebuie sa ne unim și sa restabilim sfintul lăcaș {...}.

Va rog din tot sufletul, haideți cu toții să mai facem un efort, să îmbrăcam din nou haina albă și curată a bisericii noastre. La moment, biserica nu are deschis cont, doritorii de a dona, rog să transmiteți banii prin rude, prieteni, cunostințe", menționează în mesajul său primarul.

Contactată de Noi.md, Liliana Pușcașu, ofițerul-șef al Serviciului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a precizat că, în urma incendiului, au fost afectați doar cîțiva metri pătrați din interiorul bisericii.

"La fața locului, au intervenit 4 autospeciale. Biserica a fost inundată cu fum în urma incendiului. Nimenni nu a avut de suferit. Cauzele producerii arderii urmează a fi stabilite", a menționat Liliana Pușcașu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?