COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Agricultorii trebuie să lucreze în spațiu legal

Opinie: Agricultorii trebuie să lucreze în spațiu legal

Statul ar trebui să ajute agricultorii care se confruntă cu probleme, dar și ei trebuie să lucreze într-un spațiu legal deschis, dar nu să meargă mîndri în mașini scumpe, cerînd ajutor.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare de către expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei, Aexandru Muravschi, transmite Noi.md.

Potrivit lui, desigur că este bine că guvernul promite un nou sprijin fermierilor. Și cu atît mai mult, atunci cînd politicienii foarte activi ne bagă mereu în ochi exemplul subvențiilor uriașe pe care le primesc agricultorii din țările UE.


"Dar nu credeți că aceasta ar trebui să fie o stradă cu două sensuri. Cîți dintre fermierii noștri își asigură riscurile? Și nu-mi spune povești că este scump, că companiile de asigurări le majorează și așa mai departe. Motivul este unul: de ce să plătim primele de asigurare dacă putem presa guvernul și el nu va avea încotro", a spus Alexandru Muravschi.

El și-a pus și alte întrebări: dar cîte SRL și SA agricole, care dețin sau arendează sute de hectare de pîmănt deținute de așa-numiții lideri, încheie contracte cu angajații, le plătesc salarii pe alb și toate impozitele, contribuțiile în fondurile sociale și medicale care reies din asta? Și cîți așa-numiți lideri au contracte oficiale de închiriere a terenurilor de la proprietari și plătesc integral în baza contractului?

"Tuturor celor care încep să-mi amintească despre galoșii din 1999 le amintesc că sîntem deja în anul 2020 și deja este timpul să trecem la relații economice civilizate. Statul trebuie să ofere asistență agricultorilor care au intrat în necaz. Dar și agricultorii ar trebui să lucreze într-un spațiu legal deschis, dar nu să se plimbe cu mașini scumpe cerînd ajutor. Mă scuzați, prieteni-agricultori. "Platon este prietenul meu, dar adevărul este mai scump!"", a subliniat fostul vicepremier, ex-ministrul Economiei Moldovei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load