COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Omul de afaceri rus a renunţat la Aeroportul Chișinău

Omul de afaceri rus a renunţat la Aeroportul Chișinău

Investitorul Aeroportului Internațional Chișinău, omul de afaceri rus Andrei Goncharenko a decis să vîndă compania Komaksavia Airport Invest Ltd, care deține o participație de 95% din Avia Invest, care a preluat Aeroportul Internațional Chișinău în concesiune. El a anunțat acest lucru pe 19 februarie pe pagina de Facebook a Aeroportului Chișinău.

Goncharenko și-a explicat decizia prin intenția autorităților moldovenești de a comasa companiile de stat Moldaeroservice, Aeroportul Internațional Chișinău și Aeroportul Internațional Mărculeşti în compania pe acțiuni „Aeroporturile Moldovei”, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Am devenit acționar la concesionarul Aeroportului Chișinău pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ, care este important pentru Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o companie națională „Aeroporturile Moldovei”, astfel de intenții au devenit irelevante. Pînă la vînzarea participaţiei, toate obligațiile existente față de autorități și oamenii din Moldova vor fi îndeplinite. Sînt gata să investesc în alte proiecte promițătoare ale Moldovei ”, a declarat Goncharenko.


Reamintim că, pe 17 februarie, Agenția Proprietăţii Publice a propus reorganizarea Moldaeroservice și Aeroportului Internațional Chișinău prin fuzionarea lor cu absorbția Aeroportului Internațional Mărculești. Autoritatea statului a menționat că, urmare a reorganizării, activele Aeroportului Internațional Mărculești vor crește cu aproximativ 400 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile generale și administrative ale Moldaeroservice și „Aeroportul Internațional Chișinău” vor scădea cu aproximativ 4 milioane de lei.

Proiectul presupune că, după fuziune, „Aeroportul Internațional Mărculeşti” din întreprindere de stat va fi reorganizat în compania pe acțiuni „Aeroporturile Moldovei”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load