COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O groapă de gunoi neautorizată se extinde și poluează aerul și apele la Suruceni

O groapă de gunoi neautorizată se extinde și poluează aerul și apele la Suruceni

O groapă de gunoi neautorizată de la marginea satului Suruceni trezește îngrijorarea localnicilor. De la un an la altul, aceasta se extinde și poluează aerul și apele.

Numărul oamenilor care suferă de infecții respiratorii este în creștere, afirmă medicii. Autoritățile locale încearcă să găsească soluții, iar reprezentanții ministerului responsabil dau asigurări că vor merge la fața locului, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.

Oamenii sînt extrem de îngrijorați, iar unii au și soluții. Din cauza gunoiștei, numărul localnicilor care suferă de infecții respiratorii este în creștere, spun medicii.


Și Mișcarea Ecologistă din Moldova s-a implicat în acest caz.

Problema este veche, dar soluțiile au întîrziat să apară. Actualul primar își dorește să identifice un teren departe de casele oamenilor, unde să fie depozitate deșeurile.

Cu o problemă similară se confruntă și Dănceni. Una dintre soluții este să fie creată o groapă de gunoi autorizată comună pentru cele două localități.

Contactați telefonic, reprezentanții Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, au spus că Inspectoratul Ecologic de Stat va efectua o vizită la fața locului în timpul apropiat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load