X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Cum poți cere închiderea camerei de gunoi din scara blocului în care locuiești

23 feb. 15:23 (reactualizat 24 feb. 03:23)   Societate
2574 0

Primăria Chişinău informează, dacă vă deranjează mirosul și disconfortul creat de ghenele/camerele de stocare al deșeurilor din scara blocului în care locuiți, puteți solicita închiderea acestora, prin depunerea unei cereri la Pretura de sector.

În acest sens, împreuna cu administratorul blocului locativ, trebuie să perfectați o scrisoare, care să conțină semnăturile a peste 70 la sută din numărul total al locatarilor blocului și să o depuneți la Pretura de sector. Ulterior, după recepționarea scrisorii, va fi creată o comisie, în componența căreia se includ reprezentanții DGLCA, Î.M. Regia „Autosalubritate”, Preturii de sector, care vor perfecta o schemă cu locația potrivită pentru a instala o nouă platformă comună pentru stocarea deșeurilor municipale.

În ultima etapă, reprezentanții asociațiilor vor închide ghenele/camerele de stocare a deșeurilor din scara blocului.

Autoritățile municipale menționează că procesul de înlocuire a ghenelor, în favoarea platformelor pentru stocarea deșeurilor, va continua.

Închiderea tuburilor de colectare a deșeurilor din incinta blocurilor de locuit din municipiul Chișinău va elimina riscul răspîndirii rozătoarelor, a mirosului neplăcut, sporind totodată și procesul de colectare și selectare corectă a deșeurilor.


De asemenea, prin implementarea acestui Proiect, se va aduce și o îmbunătățire vizibilă a mediului urban.

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa intreaba@noi.md.

2
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?