COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nivelul apei din rîul Prut a scăzut de două ori

Nivelul apei din rîul Prut a scăzut de două ori

Seceta din ultimele şapte luni a lăsat fîntînile fără apă, iar în unele localităţi care nu sînt contectate la apeduct, în plină pandemie, cînd spălatul pe mîini este esenţial, oamenii riscă să rămînă fără surse de apă.

Mihail Gonţa din satul Pănăseşti, raionul Străşeni, spune că deja de cîteva luni, nu poate scoate din fîntînă mai mult de patru căldări de apă pe zi, scrie publika.md.

"Nu o mai poţi bea. Nu că ar fi murdară, dar tulbure şi se aşează strat pe căldare, vas. Noi iată luăm apă doar pentru mîncare, dar să folosim pentru altceva nu putem", a spus locuitorul satului Pănăşeşti, raionul Străşeni, Mihail Gonța.


Oamenii din sat susţin că apa din fîntîni le ajunge doar pentru strictul necesar.

Majoritatea localnicilor din Pănăşeşti se aprovizionează cu apă de la cele 260 de fîntîni din localitate. Primarul satului, Valeriu Bujoreanu, susţine că pe unele străzi, din cauza secetei, nivelul apei din fîntîni a scăzut considerabil.

Şi debitul celor mai mari rîuri din Moldova - Nistru şi Prut, care aprovizionează zeci de localităţi, a scăzut substanţial. Cel mai afectat de secetă este Prutul, unde nivelul apei s-a micşorat de două ori.

Potrivit celor de la Agenţia "Apele Moldovei", dacă seceta va continua, situaţia s-ar putea agrava la sfîrşitul verii, iar mai multe oraşe vor întîmpina dificultăţi în aprovizionarea cu apă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load