COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Morari rămîne sub control judiciar

Morari rămîne sub control judiciar

Ex-șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămîne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Astăzi, la demersul procurorului, instanța i-a prelungit lui Viorel Morari controlul judiciar cu încă 60 de zile, scrie cotidianul.

La data de 11 martie, procurorii au efectuat acțiuni de urmărire penală în dosarul de îmbogățire ilicită în care este vizat șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. De menționat că, procurorii au efectuat inclusiv și percheziții la domiciliul lui Morari.


La data de 12 februarie, pe numele fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost pornit un nou dosar penal. Acesta este învinuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că temei pentru inițierea acestei urmăriri penale au servit unele materiale jurnalistice.

Conform informațiilor, fostul șef al Procuraturii Anticorupție s-ar fi îmbogățit ilegal, iar în schemă ar fi fost implicați și prin membrii familiei sale. În schemă ar figura mama și fratele procurorului anticorupție.

„În cadrul urmării penale inițiată în decembrie 2019 au fost documentate și confirmate activitățile infracționale comise în intervalul anilor 2013 – 2019, cu componența multinaţionale în sfera criminalității economico-financiare, spălarea banilor, îmbogățirea ilicită. Acțiunile de spălare de bani se prezumă a fi comise prin intermediul membrilor familiei sale, dar și ale altor persoane apropiate, înrudite, interpuse, inclusiv persoane juridice”, a anunțat procurorul general.

De menționat că Morari a fost reținut la 10 ianuarie, avînd statut de bănuit într-un doar care vizează abuzul în serviciu și fals în acte publice.

La 14 februarie acesta fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost eliberat din penitenciar și va rămîne sub control judiciar pentru 60 de zile. O decizie în acest sens a fost dictată de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load