COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldoveni, blocați de trei zile la hotarele dintre Austria și Ungaria

Moldoveni, blocați de trei zile la hotarele dintre Austria și Ungaria

Un grup de peste 50 de moldoveni ar fi blocați, de trei zile, între hotarele dintre Austria și Ungaria. La adresa redacției UNIMEDIA a fost expediat un videoclip în care aceștia solicită ajutor de la autoritățile Republicii Moldova.

„Ne aflăm la vama Nickelsdorf, între Austria și Ungaria. Un grup de cetățeni în mărime de peste 50 de oameni sînt blocați în vamă. Merg tranzit acasă și nu li se permite să meargă către Moldova”, a declarat unul dintre cetățenii moldoveni aflați în dificultate.

Aceștia au rugat autoritățile să ia măsuri pentru a debloca situația, întrucît aceștia ar sta de trei zile acolo și nimeni nu a luat pînă acum nicio măsură, spun ei.


„Au fost adresări către ambasadă și tot ne poartă cu promisiunile că azi mîine poate se va face ceva. Din păcate, astăzi stăm pe loc. Vă rog, luați măsuri.”

Solicitat de unimedia și citat e noi.md, purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe și al Integrării Europene, a declarat că Ambasadele Republicii Moldova de la Viena și Budapesta au fost contactate astăzi de către cetățenii aflați la granița austro-ungară. Au fost făcute demersurile oficiale către autoritățile maghiare. Misiunile sînt în contact cu cetățenii. Se așteaptă intervenții la nivel mai înalt pe parcursul zilei de mîine”.

Amintim că ieri, un grup de peste 70 de cetățeni moldovei au fost lăsați să traverseze hotarele dintre Rusia și Ucraina. Revenirea acestora acasă a fost posibilă cu implicarea diplomaților moldoveni de la Kiev.

Menționăm că autoritățile moldovenești au prevăzut faptul că, în contextul pandemiei globale de Covid-19, mai mulți cetățeni s-ar putea trezi blocați în țări străine și le-a recomandat să apeleze la cel mai apropiat consulat al țării noastre pentru a primi ajutor calificat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load