Moldova a trăit una dintre cele mai geroase nopți

Moldova a trăit una dintre cele mai geroase nopți

Gerul a pus stăpînire pe toată țara noaptea trecută. În raioanele de nord, mercurul în termometre a coborît pînă la minus 20 de grade Celsius.

Potrivit sinopticienilor, în această dimineaţă, la ora 07:00, indicele de confort termic a fost între minus 29 şi minus 34 de grade.    

Cele mai scăzute temperaturi resimţite de oameni au fost la Corneşti, Ungheni, unde au atins minus 34,4 grade Celsius, iar la Chişinău confortul termic a fost de -29,2°C.

În capitală, frigul cumplit a fost greu de suportat și pentru călătorii care au așteptat transportul public în gările auto:

"Cînd ne-am pornit de acasă era frig, ne-am îmbrăcat".

"Prin gară am crezut că este sală de așteptare, am căutat și nu am mai găsit".

Potrivit medicilor de la Spitalul de Urgență din Chișinău, o persoană cu degerături la picioare s-a adresat după ajutor. Bărbatul spune că, din cauza gerului, i s-a umflat un picior, iar pentru că nu a avut unde înnopta, a rămas pe holul instituţiei medicale. 

"Mi-a fost bandajat piciorul, pentru că s-a umflat de la frig", a spus pacientul.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, codul galben de ger expiră abia diseară. Frig cumplit va fi însă şi la noapte. Mercurul din termometre va coborî pînă la minus 17 grade Celsius.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load