COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministra Justiției îi atenționează pe judecători

Ministra Justiției îi atenționează pe judecători

Ministra Justiției, Olesea Stamate, recomandă tuturor judecătorilor să analizeze opinia preliminară a Comisiei de la Veneția, adoptată recent, inclusiv în contextul ultimelor evenimente din Moldova, legate de tentativa de revocare a mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii în lipsa unor temeiuri legale.

Olesea Stamate a anunțat, pe pagina sa de Facebook, despre faptul că Ministerul Justiției va purcede, în cel mai scurt timp, la modificarea proiectului de lege privind reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor Procuraturii, în vederea îmbunătățirii acestuia conform recomandărilor Comisiei de la Veneția, cît și a altor opinii primite pînă acum, inclusiv din partea judecătorilor.

Totodată, imediat după ajustarea textului, Ministerul Justiției va publica proiectul de lege revizuit și va iniția noi consultări publice cu părțile interesate, în special judecători, procurori, avocați și societatea civilă. Contăm pe implicarea plenară a tuturor părților interesate în vederea finalizării proiectului de lege și prezentare a acestuia Parlamentului pentru adoptare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load