Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Șeful interimar al Procuraturii Generale susține și că vetting-ul nu rezolvă problema

23 apr. 09:41   Societate
2090 0

Procurorul general interimar Ion Munteanu consideră că 20 de la sută dintre procurori sînt „toxici” și nu ar trebui să mai activeze în Procuratură.

Mai mult, potrivit lui, procesul de vetting, desfășurat de actuala guvernare, nu va reuși să curețe sistemul. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni, notează ziua.

Întrebat dacă are încredere în colegii său, șeful interimar al Procuraturii Generale a spus că nu este așa.

„Nu în toți colegii am încredere și problema cea mai mare, din punctul meu de vedere, iar faptul că acest vetting va reuși să epureze sistemul, din păcate, la realitățile pe care le avem, arată contrariul. Cei mai toxici intenționează să rămînă și să lupte pînă la ultima picătură. La general vorbind, cred că 20 la sută din corpul de procurori de mult nu-și mai au locul în sistemul procuraturii”, a declarat Ion Munteanu.

În opinia lui, pentru curățarea sistemului ar mai eficiente mecanismele colegiului de disciplină și etică, care nu este astăzi funcțional.


„Din punctul meu de vedere mult mai eficient ar fi să funcționeze colegiul de disciplină și etică, or, astăzi acolo în jur de 1500 de proceduri împotriva procurorilor, care presupun inclusiv demiterea din funcție, pentru încălcarea eticii, disciplinei etc. Noi însă, pînă în ziua de azi nu avem funcțională nici inspecția procurorilor, nu mai vorbesc de colegii”, a mai spus procurorul general interimar.

4
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?