Mii de persoane și familii au primit locuințe sociale în ultimii 5 ani

Mii de persoane și familii au primit locuințe sociale în ultimii 5 ani

Circa 1700 de persoane și familii cu venituri mici au beneficiat de locuințe sociale, în ultimii 5 ani, în cadrul unui proiect inițiat de Guvern cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Alți 700 își vor primi cheile de la locuințe pînă la finele anului curent.

Beneficiari sînt familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale, dar și angajați din sectorul bugetar, care nu dispuneau de surse suficiente pentru a-și procura o locuință.

În perioada 2014-2018, au fost construite și date în folosință 484 de apartamente sociale în raioanele: Călărași,  Briceni, Sîngerei, Hîncești, Soroca, Nisporeni, Leova, Fălești și Ialoveni. Pînă la finele acestui an, vor fi finalizate încă 193 de locuințe sociale în  raioanele Glodeni, Rezina, Cantemir, Cimișlia și Cahul.

Apartamentele sociale au fost construite în cadrul fazei a II a proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile social vulnerabile din Republica Moldova, susținut  financiar de BDCE, care oferă țării noastre un împrumut total de circa 13, 4 milioane de euro.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load