Mesajul cetățenilor către noua guvernare: „Să facă ce a promis!” (VIDEO)

Mesajul cetățenilor către noua guvernare: „Să facă ce a promis!” (VIDEO)

Evenimentele de rezonanță produse în ultima perioada pe scena politică i-au ținut cu sufletul la gură pe moldoveni.


Odată cu învestirea unui nou guvern și calmarea spiritelor, oamenii se așteaptă ca autoritățile să pună în practică cele promise.


Pe lîngă așteptările generale legate de asigurarea unui trai decent, eradicarea corupției și sporirea protecției sociale a populației, oamenii mai revendică pedepsirea celor implicați în furtul miliardului. Printre politicienii care în opinia cetățenilor trebuie să ajungă pe mîna justiției se numără Ilan Șor, Vlad Plahotniuc și toți acoliții acestora.


„Cea mai importantă promisiune pentru mine, sper că și pentru toți, este pedepsirea lui Șor și faptul că pînă în ziua de astăzi Curtea de apel Cahul tace e mare semn de întrebare. Totodată, autoritățile trebuiau să-l împiedice pe Plahotniuc să fugă din țară”, a relatat un trecător.


                                            


„Cel mai important este ca oamenii să se întoarcă în Moldova, pentru asta ei trebuie să aibă locuri de muncă, altfel va rămîne acest pămînt pustiu, dar fără oameni acesta nu este un stat”.


„Maia Sandu a promis că o să fie o schimbare, toți asta așteaptă: să elibereze statul de corupție, leafă pînă la 11 mii de lei, a promis că va elibera statul din captivitate și orice om plecat va reveni pentru totdeauna”, a spus un alt intervievat.


Alți cetățeni sînt de părere că Guvernul trebuie să înceapă prin a face ordine în Procuratură și în sistemul organelor de drept. Mai multe opinii vedeți în reportaj.


                                             


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load