Marșul „Regimentul Nemuritor” organizat de PSRM în imagini

Marșul „Regimentul Nemuritor” organizat de PSRM în imagini

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat, astăzi, Marșul „Regimentul Nemuritor”, cu prilejul Zilei Victoriei, transmite CURENTUL.


Marșul a început de la Arcul de Triumf, unde participanții au pornit în coloană spre Complexul Memorial „Eternitate”, purtînd în măini portretele rudelor – participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei.


Potrivit PSRM, la marș au participat zeci de mii de persoane.


În fruntea coloanei a fost Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă, Galina, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, deputați.


De menționat că, separat, în automobile retro, s-au plimbat veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.


Ajunși la memorial, participanții la marș au depus flori la Flacăra Eternă și mormintele eroilor căzuți.


După marș, Igor Dodon a felicitat pe toți cu ziua Victoriei.


„Eu cred că participă astăzi foarte mulți oameni. Zeci de mii din Chișinău și probabil sute de mii pe întreg teritorul RM, pentru că astfel de evenimente au loc practic în toate localitățile țării. Acest lucru este bine, pentru că asta înseamnă că cetățenii RM, în pofida la toate încercările de interpretări, la unele încercări de a da uitării tot ce ține de Marele război pentru apărarea patriei, cetățenii totuși califică și percep această zi ca Ziua Victoriei. Particip în calitate de cetățean al RM”, a precizat Dodon.


 


9101112


12345678


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load